.
Promosi
.

Cara meletakkan "link" di "Kotak Pengikut" atau "Follower"

Bismillahirrahmaanirrahiim.

Entry FARISZ@AZ.Com kali ini adalah tutorial bagaimana para blogger hendak meletakkan link di "Kotak Pengikut" atau "Follower".

Setiap kali anda follow suatu blog, blog anda akan menjadi "follower" yang ditunjukkan.


Apabila "follower" di klik , "Pintu Profile" akan ditunjukkan ia akan menunjukkan link ke Profile Blog dan Link yang dikongsikan. Anda boleh meletakkan link blog , link twitter , link fanpage dan sebagainya di ruangan "link". Kegagalan blogger dalam meletakan link akan menyebabkan blog yang anda follow tidak dapat follow blog anda pula. Namun "kegedikan" sebilangan blogger yang meletakkan berbagai link blog pula akan menyebabkan blogger lain malas untuk ke blog anda kerana ia menyusahkan blogger lain ke blog anda.


Pertama sekali , blog anda mestilah mempunyai "Kotak Pengikut" atau "Follower". Untuk mempunyai ia anda boleh ke Cara tambah alat "Follower" atau "Pengikut" di Blogspot.

2. Daftar masuk ke Blogspot.

3.  Klik "Lihat blog" untuk anda melihat blog anda (contoh : www.fariszaz.com).

4. Lihat di "Kotak Pengikut" atau "Follow"

5. Klik "Options" dan "Site Setting"


6. Klik "Add Link"


7. Isi "Url" dan "Link Name". Dan klik "Add"


8. Klik "Done".


Selesai (^_^)

Untuk tutorial blogspot yang lain anda boleh ke Tutorial Blogspot FARISZ@AZ.Com

Wallahua'lam.

3 ulasan:

ziraziz said...

good info...kdg2 ade yg xletak link..so ssh kite nk trace blog diorang ni...

ira said...

Thank you for shared this toturial...memang dah lama saya nak cari cara nak letakkan link kat follower.. :-)

zty said...

yeayy . tutorial yg bermakna . hehe
baru bubuh link , dulu xda link kat site follower infoo tu . kesian kesian .
btw . tengkiu

Design by FARISZ@AZ.Com