.
Promosi
.

Dua Beradik Peluk Kekasih (Bila berzina dinyatakan dirogol)


Bismillahirrahmanirrahim.

http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Duaberadikpelukkekasih/frontpage.jpg


KUALA LUMPUR : Gerak hati seorang ibu yang ingin melihat keadaan dua anak gadisnya sebaik terjaga daripada tidur kira-kira jam 3.30 pagi membawa kepada penemuan mengaibkan apabila dua beradik berusia 13 dan 15 tahun itu didapati tidur berpelukan bagai suami isteri bersama teman lelaki masing-masing.

Kejadian berlaku di rumah mereka di Kampung Sri Gombak Indah, dekat sini, pada awal pagi Rabu lalu dan ia sesuatu yang amat mengejutkan ibu terbabit serta suaminya kerana tidak menduga anak gadis mereka yang masih bersekolah berani bertindak sedemikian.


Sedih dan kecewa dengan apa yang dilihatnya, ibu berkenaan lantas memberitahu suaminya dan si ayah turut tergamam melihat kedua-dua anak gadisnya tidur berpelukan dengan lelaki bukan muhrim dalam sebuah bilik.

Selepas dikejutkan daripada tidur, dua beradik itu dan teman lelaki masing-masing yang berusia 17 dan 20 tahun memohon maaf serta merayu supaya dimaafkan, namun si ayah yang terlalu kecewa nekad melaporkan kejadian itu kepada polis.


Polis menahan kedua-dua lelaki terbabit sebelum membawa mereka ke Ibu Pejabat Polis Daerah Gombak untuk disoal siasat. Timbalan Ketua Polis Daerah Gombak, Superintendan Rosly Hassan ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian itu.


Menurutnya, kekasih gadis terbabit yang ditahan polis ketika kejadian kini reman hingga 28 Disember ini bagi membantu siasatan.

“Kes itu diklasifikasikan sebagai rogol kerana kedua-dua gadis terbabit masih di bawah umur dan disiasat mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan. Mereka dijangka dibawa ke Mahkamah Seksyen Shah Alam lusa untuk menghadapi pertuduhan,” katanya.

Sumber : My Metro


Comment dari FARISZ@AZ.Com :

1. Perlakuan tersebut dilakukan oleh pasangan yang sudah akil baligh.
2. Mengapa zina dikatakan rogol sedangkan ia dilakukan atas dasar suka sama suka ?
3. Mengapa setiap kali kes zina bawah umur kebanyakannya hanya penzina dari lelaki disalahkan sedangkan penzina dari perempuan dibebaskan?
4. Seandai berterusan hanya penzina lelaki disalahkan ini bermakna memberi ruang kepada penzina perempuan bawah umur memuaskan nafsu mereka tanpa dihukum walaupun dengan undang-undang. (Mereka terus berzina dengan bebas)
5. Jika dilihat pada sebilangan ibu bapa mereka selalu bercakap "ala budak2 lagi,biarkanlah nanti dah besar tahulah dia baik dan buruk".Sebenarnya kata-kata itu adalah sekadar alasan sebilangan ibu bapa untuk tidak mendidik anak-anak dari kecil.Jika kita balik ke sirah Nabi dahulu, anak2 sekecil Zaid Harithah sudah mula memegang pedang dan sedia untuk syahid seumur 9 tahun dan Syeikh Abdul Qadir Jailani sudah mula mengembara mencari ilmu semuda usia 8 tahun.Namun sebilangan ibu bapa dan anak-anak zaman kini bersifat "Bapa kencing berdiri dan anak kencing berlari".

Wallahua'lam.

0 ulasan:

Design by FARISZ@AZ.Com